FONDENS SELSKABER


Fundatsen omtaler Christian Nielsens virksomheder, der indbefatter Strandmøllen A/S, Strandmöllen AB og Strandmöllen GmbH & Co. KG.

Strandmøllen A/S i Klampenborg, Sjælland oppefra. Bygning der arbejder med gas.

Strandmøllen A/S, Danmark

Christian Nielsen etablerede Strandmøllen Industrigas i 1917 ved Mølleåens udløb i Øresund, og efter hans død i 1967 stiftede man Christian Nielsens Fond, som sørgede for at føre virksomheden videre i samme ånd.

Strandmøllen har stadig hovedsæde i de historiske bygninger ved Mølleåens udløb, men ellers er der sket mange forandringer siden dengang. I dag er virksomheden selvforsynende med acetylen, hydrogen, kuldioxid (GO’ CO2), nitrogen og oxygen fra sine tre fabrikker i Holbæk, Ejby og Korskro.

Vil du gerne lære Strandmøllen A/S bedre at kende?

 

 

 

Strandmöllen AB, Sverige oppefra. Bygning hvor der arbejdes med gas.

Strandmöllen AB, Sverige

Strandmöllen AB er et datterselskab til Strandmøllen A/S, som virksomheden etablerede i 2005 i forbindelse med et opkøb af den svenske konkurrent, ScanGas.

Selskabets hovedsæde og produktion er beliggende i Ljungby, hvor det fremstiller argon, oxygen, nitrogen og inden for de næste par år også klimavenlig brint til den tunge transport. Strandmöllen forsyner især virksomheder i metalindustrien, procesindustrien og laboratorier med gasser i differentieret kvalitet, som matcher kundernes individuelle behov.

 

 

 

 

 

 

 

 Strandmöllen GmbH & Co. KG, Tyskland. Lastbil med gas på vej til levernadør

Strandmöllen GmbH & Co. KG, Tyskland

Strandmøllen A/S valgte at købe sin tyske konkurrent ved navn Gasecenter Nord tilbage i 2013 og stiftede i den forbindelse sit datterselskab, Strandmöllen GmbH & CO. KG.

Strandmöllen GmbH & CO. KG's hovedsæde ligger i Bad Schwartau nær Lübeck, hvor selskabet har sin egen fyldestation og distributionscentral, som løbende modtager forsyninger fra fabrikkerne i Danmark og Sverige. 

Vil du vide mere om Strandmöllen GmbH & Co. KG?

 

 

FONDENS HISTORIE

 

Christian Nielsens Fond blev stiftet i 1967 efter handelsmanden Christian Nielsens død. Der har i de efterfølgende 50 år været en masse begivenheder med betydning for fonden og dens udvikling.